Meteen naar de inhoud

Uit de schaduw

In voorbereiding

Op de voorgrond treden is niet voor iedereen weggelegd, ondanks dat hun rol misschien wel belangrijker is dan die op de voorgrond treden. “Uit de schaduw” vertelt hierover.

Paperback € 25,00

  • Inclusief verzendkosten in Nederland
  • Verschijnt in 2025
Wilt u alvast een boek reserveren?

Samenvatting

In de Arnhemse wijk Geitenkamp op de fundamenten van het Sint Janskerk in aanbouw ontmoeten ze elkaar. Het is zomer 1928, Diny is 15 jaar, Louis een jaar jonger. Beiden nemen deel aan een openluchtvoorstelling, het ’Goudmuiltje’.

Acht jaar later draagt Louis een openluchtvoorstelling in Huissen op aan zijn Diny, die hij adoreert. Ze krijgt een koosnaampje. In de eerste maand van de Tweede Wereldoorlog trouwt dit tot over hun oren verliefd paar. Ze vestigen zich op de Dotterlaan in Arnhem-Zuid.

Er breken roerige tijden aan. Louis in het verzet op de voorgrond, Diny de spil van het verzet op de achtergrond. Het jonge gezin opereerde vanuit hun woonhuis met gevaar voor eigen leven.

Na de oorlog gaat het jonge gezin naar Nijmegen. Zij kochten een groot huis aan de Berg en Dalseweg dicht tegen Berg en Dal aan. Het gezin breidde zich uit tot acht kinderen. Ieder met hun eigen karakter, gelijk hun ouders. Louis was vaak van huis voor de krant. Diny bestuurde het gezin met de nodige strakke hand. 

Desondanks was gastvrijheid was het credo. Iedereen was welkom en kon aanschuiven; familie, vrienden, collega’s en prominenten. Diny had van nature een goed gevoel voor organisatie. Zo werden de boodschappen uitbesteed, maar de regie was in haar handen.

Manlief kreeg de ruimte om zich te ontplooien en trad zo op de voorgrond. Vrouwlief leek te blijven op de achtergrond, maar was dat ook zo?

Diny stond voor haar principes, recht door zee en rechtvaardig. Ze was lief, zorgzaam, behoedzaam maar had ook lef. Voor niemand bang. Ook niet voor prominente Nederlanders die maar al te graag naar de Berg en Dalseweg kwamen. Voor de gepeperde discussies, maar ook voor de heerlijke maaltijden. 

Een gevleugelde opmerking van haar was ‘Hora est’: Genoeg is genoeg.

Meer informatie volgt in voorjaar 2024


Naar boekenoverzicht?

Naar CREAwiki boekenoverzicht

Boek donatie

Doneer het project “Uit de schaduw”.

Slechts een gedeelte zal worden bekostigd door de opbrengst van de verkoop van “Uit de schaduw”.

Een donatie voor het mogelijk maken van dit project is dan ook van harte welkom. Gebruik onderstaande link om uw gegevens en donatie door te geven.

Wilt een donatie doen?

Specificaties

ISBN9789083320014
GenreHistorisch
Datum2025
BindwijzePaperback
Pagina’s
Druk1e
TaalNederlands
UitgeverCREAwiki
Auteur(s)Vincent Frequin
Formaat
21,0 cm x 14,8 cm x – cm
Gewicht

Uitgeverij in historische boeken regio Arnhem-Nijmegen