Meteen naar de inhoud

Per 14 maart 2023


€ 25,00

Veel is over Arnhem geschreven maar nog niet hoe de ontwikkeling van een familie in twee eeuwen leven in dé stad Arnhem. Aan de hand van vijf generaties wordt de lezer meegenomen hoe zich een familie ontwikkeld heeft van “heibelmakers” naar uiteindelijk “maatschappijmakers” in een veranderend Arnhem.

Boek reserveren?


Verschijning: eerste kwartaal 2024

Het verhaal over het ontstaan van Petersberg door de Arnhemse familie Peters waarin een dominee een rol speelde. En hoe het ontglipte aan dezelfde familie.

Meer informatie?

Verschijning: vierde kwartaal 2023

Rond 1920 sloopte de gemeente Arnhem oude woningen aan de Hommelseweg. Hierdoor verloor de landbouw familie H.W. Peters hun woning op nummer 314. Peters begon voor zichzelf en in 1924 pachtte een stuk grond aan de Dalweg. Daar begon hij zijn eigen kwekerij ‘Bloemenlust’ met een ‘bloeiende periode’. Maar voor hoelang?

Meer informatie?

Verschijning: in 2024

Op de voorgrond treden is niet voor iedereen weggelegd, ondanks dat hun rol misschien wel belangrijker is dan die op de voorgrond treden. “Uit de schaduw” verteld hierover.

Meer informatie?

Gratis

De oorsprong van de familie Peters en Frequin ligt in Arnhem. Zo hebben Toos Peters en Jan Frequin onder meer geleefd in de wijken Sint Marten, Sonsbeek-Zuid, Sonsbeek-Noord, Onder de Linden en Markt. Deze wijken, de gelieerde verhalen en mijn eigen belevenis als nazaat hebben mij geïnspireerd tot deze geschiedschrijving.

Boek bestellen?

€ 5,00 excl verzendkosten

Dit boekwerk bevat een voorpublicatie van de geschiedschrijving over een Arnhemse familie ter gelegenheid van de reünie van de familie Frequin op 11 juni 2022 nabij Park Sonsbeek te Arnhem.

Boek bestellen?
Familie Geschiedschrijving