Meteen naar de inhoud

Over ons

Vaak werd mij gevraagd om iets te vertellen over vroeger, met name over mijn ouders. Voor hen ‘Bonpie’ (mijn vader wilde onder geen beding opa worden genoemd) en ‘Oma Dien’. Bij het ophalen van dierbare herinneringen refereerde ik ook naar de familiereünies! De feestelijke aangelegenheden speelden een belangrijke rol binnen de familie.

In aanloop naar de familiereünie 2022, vond ik het een mooie gedachte om de geschiedenis van onze voorouders in kaart te brengen. Bij het verzamelen van informatie, in eerste instantie bij mijn directe familieleden, werd ik zo enthousiast dat ik verder onderzoek ben gaan doen. Dat enthousiasme werd nog een naar een hoger plan gebracht door de vele conversaties met Elly Frequin-Velthuis, mijn tante en mijn mentor.

In deze moderne tijd is er een schat aan informatie beschikbaar via allerlei databases. Door de speurtocht kwam er steeds nieuwe informatie beschikbaar en leidde dit zelfs tot leuke verrassingen. Familie-informatie en foto’s uit de 18e en 19e eeuw kwamen hierdoor binnen handbereik.

Deze nieuwe familie informatie bracht mij in contact met verre familie leden die mij veel interessante verhalen brachten. Daarnaast ben ik ook in contact gekomen met personen die bijzondere kennis hebben over de geschiedenis van Arnhem.

Naast de bovenvermelde informatiebronnen leeft er onder de (oud-) Arnhemmers veel kennis over Arnhem van voor de tweede wereld oorlog. Het zou bijzonder zijn als deze kennis gedeeld worden om zo de geschiedschrijving van mijn voorouders te verrijken.

Heeft u informatie, zoals verhalen, anekdotes en foto’s, dan zou het bijzonder zijn als u dit wilt delen/ op wilt sturen via onderstaand contact formulier. Uiteraard zal privacy gewaarborgd zijn, bronvermelding plaatsvinden, dit in overleg.

Bijvoorbaat dank, Vincent Frequin

Familie Geschiedschrijving