Meteen naar de inhoud

Over ons

Vaak werd mij gevraagd om iets te vertellen over vroeger, met name over mijn ouders. Voor hen ‘Bonpie’ (mijn vader wilde onder geen beding opa worden genoemd) en ‘Oma Dien’. Bij het ophalen van dierbare herinneringen refereerde ik ook naar de familiereünies! De feestelijke aangelegenheden speelden een belangrijke rol binnen de familie.

Bij de realisatie van mijn eerste boek “Ontdekkingsreis van een Arnhemse familie“, vond ik het een mooie gedachte om de geschiedenis gerelateerd aan onze voorouders in kaart te brengen. Mijn eerste historische boek over Arnhem is een chronologische optekening van vijf generaties Frequin. De insteek van mijn volgende boeken gaat over bijzondere onderwerpen in de plaatsen waar mijn voorouders gewoond hebben: Arnhem en Nijmegen. Het betreft historisch onderzoek naar ontwikkelingen in de 17e, 18e en 19e eeuw.

In deze moderne tijd is er een schat aan informatie beschikbaar via allerlei databases. Door de speurtocht komen er steeds nieuwe informatie beschikbaar en dit leidde zelfs tot leuke maar vooral interessante verrassingen. Informatie en beeldmateriaal uitde 17e, 18e en 19e eeuw komen hierdoor binnen handbereik.

Deze nieuwe informatie bracht mij in contact met onbekenden die mij veel interessante verhalen brachten. Daarnaast ben ik ook in contact gekomen met personen die bijzondere kennis hebben over de geschiedenis van Arnhem en Nijmegen.

Naast de bovenvermelde informatiebronnen leeft er onder de (oud-) bewoners van Arnhem en Nijmegen veel kennis over deze steden van voor de tweede wereld oorlog. Het zou bijzonder zijn als deze kennis gedeeld worden om zo de geschiedschrijving te verrijken.

Heeft u informatie, zoals verhalen, anekdotes en foto’s, dan zou het bijzonder zijn als u dit wilt delen/ op wilt sturen via onderstaand contact formulier. Uiteraard zal privacy gewaarborgd zijn, bronvermelding plaatsvinden, dit in overleg.

Bijvoorbaat dank, Vincent Frequin

Uitgeverij in historische boeken regio Arnhem-Nijmegen