Meteen naar de inhoud

Rode ruimte

De zeefdruk is van Ton Frenken.

Deze zeefdruk is gemaakt rond 1995.

Heeft u belangstelling voor dit object, neem dan contact met ons op via:

Belangstelling voor dit werk?*)

*) CREAwiki is niet de verkoper. CREAwiki treedt op als bemiddelaar in opdracht van een derde partij, de verkoper


Informatie

Object:163/200
Periode:1995
Techniek:Zeefdruk
Staat:Matig
Afmeting werk:55 x 75 cm (B x H) *)
Afmeting incl lijstn.v.t.
Woonachtig te Vught; studeerde rechten aan Universiteit Nijmegen, volgde lessen vrij schilderen aan Academie Eindhoven; vestigde zich als vrij kunstenaar in Het Vaantje Haanwijk, Sint-Michielsgestel; werkte aanvankelijk in intimistische sfeer (Frans Babylon), later lyrisch-abstract; tentoonstellingen Gal. Sothmann Amsterdam, Brabantse Biënnales Van Abbemuseum Eindhoven; werken in div. openbare en particuliere collecties; monumentale werken in kerken van Elzendorp, Sint-Michielsgestel en Boxmeer; kreeg Willink van Collumprijs; in 1958 kon. subsidie voor Vrije Schilderkunst; gemeentelijke cultuurprijs Veghel; was in 1965 mede-initiatiefnemer van Jeroen Boschtentoonstelling in 1967 in het Noordbrabants Museum ‘s-Hertogenbosch; was als directeur van de Jeroen Boschstichting belast met opzet en uitvoering van deze expositie, waardoor hij bruiklenen wist te verkrijgen uit vele musea in Amerika en Europa; verzorgde samen met Alfred Olderaan de uitgave van een wetenschappelijke Jeroen Boschkataloog.

Frenken publiceerde kunstkritieken in bladen van Brabant Pers en div. tijdschriften, voornamelijk over hedendaagse beeldende kunst; werd in 1973 benoemd tot directeur van de nieuwe Culturele Raad van Noord-Brabant.
414

 Referentie: Encyclopedie van Noord-Brabant 1 (1985) 414

De aanbieder heeft dit object verkregen uit een erfenis. De erfverkrijger heeft het object gekocht van een lokaal atelier.


Uitgeverij in historische boeken regio Arnhem-Nijmegen