Meteen naar de inhoud

Familie Geschiedschrijving & Genealogie

De speurtocht naar mijn voorouders resulteerde in een stukje geschiedschrijving van Jan en Toos Frequin-Peters. Deze speurtocht is samengevat in het document “De Bakermat”.

De Bakermat gaf inspiratie naar een verdere zoektocht naar onze voorouders in Arnhem en met name die in gebieden hebben gewoond van het huidige Sint-Marten en Sonsbeek.


De volgende families worden nader onderzocht:

Familie Peters-Willemsen (Arnhem)

Theodorus Peters (1825-1882) is de grondlegger van de Petersberg. Als zoon van een landbouwer heeft hij zich ontwikkeld als koffie huishouder. Theodorus was getrouwd met Petronella Willemsen (1827-1910).


Familie Peters-Jansen (Arnhem)

De van oorsprong landbouwer Hendrikus Wilhelminus (H.W.) Peters (1856-1922) is de stichter van de kwekerij Bloemenhof op de Dalweg. H.W. was getrouwd met Johanna Hermina Jansen (1853-1919).


Familie Peters-Lodewijk (Arnhem)

Als zoon van een landbouwer heeft Johannes Peters (1825-1886) zijn eigen zelfstandige bedrijvigheid opgezet in de melk en groenten. Latere generaties hebben zich gespecialiseerd in melkproducten met een winkel in de Van Spaenstraat. Johannes was getrouwd met Johanna Helena Lodewijk 1825-1906


Familie Frequin-Schmidt (Arnhem)

Lodewijk Frequin (1849 – 1926) heeft de typographische vereniging in Arnhem opgericht. Als zoon van een kleermaker heeft hij zicht ontwikkeld als chef drukker bij uitgeverij Thieme in het centrum van Arnhem. Lodewijk was getrouwd met Johanna Schmidt (1849 – 1926).


Familie Evers-Oderkerk (Arnhem)

Philipus Evers (1876-1952) heeft een schilders bedrijf opgezet in de van Spaenstraat. Als zoon van een ….. heeft hij zicht ontwikkeld als ondernemer in het schildersvak. Philipus was getrouwd met Derkje Oderkerk (1878-1942).

Heeft u informatie over deze families of familie wilt u dit met ons delen dan ontvangen wij dit graag!

Dit om de geschiedschrijving zo compleet mogelijk te maken.

Stuur dan een bericht over wat u wilt delen via onze contact pagina:


Uitgeverij in historische boeken regio Arnhem-Nijmegen